Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea hevder å ha anriket plutonium

- Det er på tide at USA fatter en avgjørelse, sier talsmann for myndighetene.

HEVDER Å HA ANRIKET PLUTONIUM: - Landet fullførte i august med godt resultat gjenvinning av brenselstaver ved Yongbyon-anlegget, meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA tirsdag. Her er landets leder Kim Jong-il fanget under femtenårsjubileet for hans fars død i juli. Foto: REUTERS/KRT via Reuters TV/Files/Scanpix
HEVDER Å HA ANRIKET PLUTONIUM: - Landet fullførte i august med godt resultat gjenvinning av brenselstaver ved Yongbyon-anlegget, meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA tirsdag. Her er landets leder Kim Jong-il fanget under femtenårsjubileet for hans fars død i juli. Foto: REUTERS/KRT via Reuters TV/Files/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nord-Korea hevder å ha produsert anriket plutonium av gjenvunne brenselsstaver fra atomreaktoren i Yongbyon.

Regimet i Pyongyang kunngjorde i september at de var i ferd med å anrike plutonium fra gjenvunnet atombrensel, og de la ikke skjul på at hensikten var å benytte det i kjernefysiske våpen.

- Landet fullførte i august med godt resultat gjenvinning av brenselstaver ved Yongbyon-anlegget, meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA tirsdag.

Kunngjøringen er trolig et nytt forsøk på å tvinge USA til forhandlingsbordet.

En talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement gjentok mandag tilbudet om å holde direkte samtaler med USA, som et steg på veien mot å gjenåpne de såkalte sekslandssamtalene om det nordkoreanske atomprogrammet.

- Det er på tide at USA fatter en avgjørelse, sa talsmannen.

Han advarte mot at nordkoreanerne vil bli tvunget til «å gå vår egen vei» dersom forslaget ikke tas til følge.

En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet sier Nord-Koreas plutoniumproduksjon står i motsetning til de forpliktelsene landet har inngått, og at produksjonen er et brudd på resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media