Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea hevder at CIA planla å drepe Kim Jong-un

Påstår at USA og Sør-Korea «klekket en ond plan».

MILITÆRPARADE: Kim Jong-un i Pyongyang i forbindelse med en militærparade i midten av april. Bildet ble publisert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MILITÆRPARADE: Kim Jong-un i Pyongyang i forbindelse med en militærparade i midten av april. Bildet ble publisert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge BBC hevder Nord-Korea at amerikanske CIA og Sør-Korea har planlagt å drepe Kim Jong-un med kjemiske våpen.

Independent skriver at uttalelsen kommer fra det statlige nyhetsbyrået, som påstår at utenlandske etterretningstjenester har «klekket en ond plan».

Den britiske avisa skriver at Nord-Korea hevder drapet var planlagt å finne sted på en offentlig tilstelning i Pyongyang.

The Telegraph siterer sørkoreanske Yonhap News og skriver at Nord-Korea har varslet motangrep mot både USA og Sør-Korea. Regimet skal ha sagt at en «terrorgruppe» støttet av CIA og Sør-Korea skal ha klart å komme seg over grensa, og at gruppa forsøkte å drepe diktatoren.

Ifølge Yonhap News kommer uttalelsen opprinnelig fra Nord-Koreas sikkerhetsdepartement.

«Vi vil finne fram til og ødelegge alle terrorister i amerikanske CIA», skal det ha stått i uttalelsen fra departementet.

Spenningen mellom Nord-Korea, Kina, Sør-Korea, Japan og USA har den siste tida økt som følge av provokasjoner og trusler.

UVIRKELIG: Tre lange rekker med artilleri viser det Nord-Koreas statslige medier kaller en «felles avfyringsdemonstrasjon». Den svære militærøvelsen skal ha blitt arrangert i Wonsan-provinsen for å feire 85-årsjubileet til landets hær. Video: Scanpix/CNN Vis mer

I midten av april varslet Nord-Korea selv atomangrep ved tegn på amerikansk provokasjon, etter at USA beordret flere krigsskip om å sette kursen mot havområdene utenfor Nord-Korea.

Japans nasjonale sikkerhetsråd har allerede diskutert hvordan landet kanevakuere nesten 60 000 japanere fra Sør-Korea dersom en krise skulle inntreffe, har en myndighetsperson tidligere uttalt ifølge Reuters.