Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea innrømmer ønske om atomvåpen

Nord-Korea innrømmer for første gang offentlig at landet ønsker å utvikle atomvåpen for å kunne spare penger på militærbudsjettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er ifølge det offisielle nyhetsbyrået KCNA å kunne kutte ned på de konvensjonelle styrkene og slik spare penger. Hvis ikke USA slutter sin aggressive politikk mot Nord-Korea, vil ikke Pyongyang ha annet valg enn å skaffe seg atomvåpen, heter det i artikkelen.

- Vi forsøker ikke å skaffe oss atomvåpen for å drive utpressing mot andre. Men vi forsøker å lede våre menneskelige og økonomiske ressurser mot økonomisk vekst og en forbedring av levestandarden til vårt folk, heter det i en kommentarartikkel fra det statlige nyhetsbyrået, som blir overvåket av det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Artikkelen var opprinnelig på koreansk, men er oversatt til engelsk. Dette har ved tidligere anledninger vist seg å føre til usikkerhet rundt det opprinnelige budskapet i meldinger fra KCNA .

(NTB)

INNSPARINGER: Nord-Korea vil utvikle atomvåpen for å spare penger på de konvensjonelle styrkene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media