Nord-Korea kaller USA «menneskerettighetenes kirkegård»

Refser etter Ferguson-drapet.

BLÅSER UT:  Nord-Korea har sine betydelige svin på skogen, men diktator Kim Jung Un og hans regime går ikke av veien for å kritisere USA. Foto: Reuters / KCNA / NTB Scanpix
BLÅSER UT: Nord-Korea har sine betydelige svin på skogen, men diktator Kim Jung Un og hans regime går ikke av veien for å kritisere USA. Foto: Reuters / KCNA / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea kaller USA for «menneskerettighetenes kirkegård» etter at tenåringen Michael Brown ble skutt av en politimann i Missouri tidligere i måneden.

Det sier en talsmann for det nordkoreanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået KCNA.

  Talsmannen mener at hendelsen tydelig viser en diskriminering som er dypt forplantet i det amerikanske samfunnet, og understreker at USA bør passe sine egne saker fremfor å blande seg inn i andre lands affærer. I uttalelsen blir USA kalt «menneskerettighetenes kirkegård». USA har også mottatt massiv kritikk av Egypt etter drapet på 18 år gamle Brown.

Nord-Korea har likevel selv slitt med en frynsete rykte hva gjelder menneskerettigheter. En FN-rapport tidligere i år slo fast at landet «har begått forbrytelser mot menneskeheten som har slående likheter med nazistenes grusomheter». Nord-Korea kalte rapporten for «oppspinn». (NTB)

.