Nord-Korea kan bli ytterligere stengt for omverden hvis de kommer USAs terrorliste

Japan ønsker Trumps plan velkommen.

MOTPOLER: USAs Donald Trump ønsker å sette Nord-Korea på USAs terrorliste, for da kan han innføre ytterligere sanksjoner. Foto: NTB Scanpix
MOTPOLER: USAs Donald Trump ønsker å sette Nord-Korea på USAs terrorliste, for da kan han innføre ytterligere sanksjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump sa foran journalister i Det hvite hus mandag at han ønsker å sette Nord-Korea på USAs terrorliste.

Å sette diktaturstaten på listen, gjør at ytterligere sanksjoner kan bli innført mot landet, skriver Reuters.

Presidenten sa at finansdepartementet vil annonsere ytterligere sanksjoner tirsdag, et forslag som kommer én uke etter Trumps 12 dagers Asia-reise.

- I tillegg til å true verden med ødeleggelse ved hjelp av kjernekraft, har Nord-Korea flere ganger støttet internasjonal terrorisme, blant annet drap på utenlandsk jord, sa presidenten i Det hvite hus mandag.

Blir nye sanksjoner innført, har det aldri tidligere vært innført så mange mot Nord-Korea, skriver CNN.

Terror?

Ifølge Trump skulle det å sette Nord-Korea på terrorlista ha blitt gjort for lenge siden, og sa det er et ledd i kampanjen for å øke presset mot landet.

Eksperter mener at Nord-Korea ikke kvalifiserer til å stå på terrorlista til USA, fordi bevis kreves for at en stat har støttet terror, skriver Reuters.

Nord-Korea var sist på den amerikanske terrorlista i 2008, da landet ble strøket for å få i havn en avtale om stans i utviklingen av kjernefysisk teknologi. Den gang ble landet strøket av listen av ekspresidenten og republikaneren George W. Bush.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer