Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea legger ned atomanlegg

Nord-Korea kommer til å holde en seremoni for å legge ned et atomanlegg senere mai, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA i Pyongyang.

LEGGER NED ATOMANLEGG: Nord-Korea, her ved landets leder Kim Jong-un, kommer til å holde en seremoni for å legge ned et atomanlegg senere i mai. Foto: NTB scanpix
LEGGER NED ATOMANLEGG: Nord-Korea, her ved landets leder Kim Jong-un, kommer til å holde en seremoni for å legge ned et atomanlegg senere i mai. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En seremoni for å rive ned atomtestanlegget er nå planlagt mellom 23. og 25. mai, avhengig av værforholdet, heter det i nyhetsmeldingen, som viser til en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang.

Utenlandske medier blir invitert til å delta på seremonien, der det ifølge KCNA skal foretas "tekniske skritt" for å starte nedleggingsprosessen. Det er foreløpig uklart hva konkret seremonien innebærer, og det kommer ikke fram av de første meldingene om det dreier seg om anlegget i Punggye-ri.

Dette anlegget, som er Nord-Koreas mest brukte for atomprøvesprengninger, har Kim Jong-un tidligere lovet å slutte å bruke. Geologer mener anlegget uansett er i ferd med å bryte sammen, kom det fram i en rapport fra Kinas universitet for vitenskap og teknologi i slutten av april.

Dette skyldes trolig atomprøvesprengningen Nord-Korea gjennomførte 3. september i fjor, som utløste et jordskjelv med en styrke på 6,3. Det skal ha fått flere tunneler i anlegget til delvis å kollapse.

USAs president Donald Trump skal etter planen møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore 12. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media