Nord-Korea løfter på sløret: Sjeldne bilder gir et innblikk i diktaturets hverdag

Markerer frigjøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea er ikke kjent for å være en nasjon som gladelig deler hva som skjer med resten av omverdenen, men mandag ble det sluppet en rekke bilder som dokumenterer det regimet ser på som «hverdagen» i hovedstaden Pyongyang.

Bildene, som naturlig nok er godkjent av myndighetene, viser en rekke hverdagslige scener.

Folk som venter på bussen, en eldre mann som studerer frimerker utstilt på et museum og en mann som klipper håret til en gutt på en balkong.

Motivene bryter veldig med det man vanligvis ser fra Nord-Korea. De viser stort sett jublende folkemasser, eller landets ubestridte leder Kim Jong-un.

Markeringer Fotografiene står også i skarp kontrast til de fargerike bildene som også har kommet de siste dagene fra 70-årsmarkeringen av slutten på andre verdenskrig og frigjøringen fra okkupasjonsmakten Japan.

En av disse tilstelningene foregikk like ved grensa til den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea.

Det var lenge forhandlinger mellom de to nabolandene om å få til en felles markering av frigjøringene, men disse forhandlingene brøt til slutt sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.