Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea lover å stanse atom- og rakett-testing hvis det åpnes dialog med USA

Nord-Korea lover å innstille alle tester av kjernefysiske våpen og raketter dersom det innledes samtaler med USA.

VIL SNAKKE: Nord- Koreas leder Kim Jong-Un åpner for dialog. Her er han fotografert under en militærparade før OL i Sør-Korea. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO
VIL SNAKKE: Nord- Koreas leder Kim Jong-Un åpner for dialog. Her er han fotografert under en militærparade før OL i Sør-Korea. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea går med å stanse kjernefysiske og ballistiske tester hvis landet innleder samtaler med USA. Pyongyang opplyser at landet ikke ser noen grunn til å være i besittelse av kjernefysiske våpen hvis landet får sikkerhetsgarantier, heter det i en uttalelse via presidentkontoret i Sør-Korea.

Nord- og Sør-Koreas ledere er enige om å møtes i slutten av april, og åpner i mellomtiden en direkte telefonlinje seg imellom, opplyser sørkoreanske myndigheter.

- Sør- og Nord-Korea er enige om å gjennomføre et tredje toppmøte i Panmunjom i slutten av april, sier Chung Eui-yong, som er Sør-Koreas president Moon Jae-ins nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Uttalelsene kom tirsdag etter to dagers møtevirksomhet i Pyongyang, der Chung sto i spissen for en sørkoreansk delegasjon som møtte det lukkede regimets leder Kim Jong-un.

Telefonlinjen har til hensikt å redusere den militære spenningen mellom de to landene. Nord-Korea lover videre at landet verken skal bruke kjernefysiske eller konvensjonelle våpen mot Sør-Korea, heter det i uttalelsen fra Seoul.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!