Nord-Korea med atomtrussel

Kim Jong-un hevder landet er klare for enhver konfrontasjon

ATOMTRUSSEL: Nord-Koreas siste atomprøvesprengning var i 2017. Spenningen har imidlertid økt på den koreanske halvøya siden. Foto: Reuters / KCNA
ATOMTRUSSEL: Nord-Koreas siste atomprøvesprengning var i 2017. Spenningen har imidlertid økt på den koreanske halvøya siden. Foto: Reuters / KCNA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea skal være klare til å mobilisere sine atomstyrker, hevder Kim Jong-un.

Lederen talte på et jubileumsarrangement for Koreakrigen og la til at landet var helt klare for enhver militær konfrontasjon med USA, ifølge BBC.

Kommentarene kommer på samme tidspunkt som en nasjonal bekymring for at Nord-Korea kan forberede en sjuende atomprøvesprengning.

Spenningen øker

USA advarte forrige måned om at Pyongyang kunne gjennomføre en slik test når som helst.

Nord-Koreas siste atomprøvesprengning var i 2017. Spenningen har imidlertid økt på den koreanske halvøya siden.

Den amerikanske spesialrepresentanten til Nord-Korea, Sung Kim, sier at landet har testet et «enestående antall missiler» i år - 31 sammenliknet med 25 i løpet av det siste rekordåret, 2019.

I talen sin sa også Kim Jong-un at atomtrusler fra USA krever at Nord-Korea oppnår den «viktige historiske oppgaven» med å styrke sitt selvforsvar.

OPPSIKTSVEKKENDE: Nye spekulasjoner har kommet om Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Video: KCTV. FOTO: KCTV/NK News Vis mer

«Gangstere»

Diktatoren valgte også å kalle Sør-Koreas leder Yoon Suk Yeol for en «konfrontasjonsgalning» og hevdet at hans konservative regjering ble ledet av «gangstere».

Siden regjeringen tiltrådte i mai, har Yoon-regjeringen kjempet for å styrke Seouls militærallianse med USA og styrke dens kapasitet til å nøytralisere nordkoreanske atomtrusler, inkludert evne til forebyggende angrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer