Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea med flygeblad-slipp over Sør-Korea

I løpet av den siste uken har én million flygeblader med propaganda fra Nord-Korea landet i Sør-Korea.

SVARER: Sørkoreanske aktivister har tidligere sendt flygeblader over til Nord-Korea med ballonger, som her i 2014, men nå er det kommet en rekke flygeblader motsatt vei. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix.
SVARER: Sørkoreanske aktivister har tidligere sendt flygeblader over til Nord-Korea med ballonger, som her i 2014, men nå er det kommet en rekke flygeblader motsatt vei. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygebladene ble sendt over grensen med ballonger, og flere av dem er blitt samlet inn, opplyser forsvarsdepartementet i Sør-Korea til nyhetsbyrået Yonhap. De fleste har landet i Gyeonggi-provinsen nær grensen, men noen av dem har nådd så langt som til hovedstaden Seoul.

Nyhetsrapporten sier ikke noe om innholdet i flygebladene, annet enn at de angriper Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Det nye framstøtet fra Nord-Korea er tilsynelatende et svar på Sør-Koreas beslutning om å sette opp en rekke kraftige propaganda-høyttalere ved grensen. Høyttalerne spyr ut en blanding av K-pop (koreansk popmusikk) og propagandabeskjeder, og de er senere blitt besvart av en lignende høyttalerrigg i nord.

Forholdet mellom de to landene har tilspisset seg etter at Nord-Korea i begynnelsen av januar gjennomførte en prøvesprengning av en kjernefysisk bombe.

Sørkoreanske aktivister sender med jevne mellomrom flygeblader over til Nord-Korea.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media