SVARER: Sørkoreanske aktivister har tidligere sendt flygeblader over til Nord-Korea med ballonger, som her i 2014, men nå er det kommet en rekke flygeblader motsatt vei. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix.
SVARER: Sørkoreanske aktivister har tidligere sendt flygeblader over til Nord-Korea med ballonger, som her i 2014, men nå er det kommet en rekke flygeblader motsatt vei. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Nord-Korea med flygeblad-slipp over Sør-Korea

I løpet av den siste uken har én million flygeblader med propaganda fra Nord-Korea landet i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygebladene ble sendt over grensen med ballonger, og flere av dem er blitt samlet inn, opplyser forsvarsdepartementet i Sør-Korea til nyhetsbyrået Yonhap. De fleste har landet i Gyeonggi-provinsen nær grensen, men noen av dem har nådd så langt som til hovedstaden Seoul.

Nyhetsrapporten sier ikke noe om innholdet i flygebladene, annet enn at de angriper Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Det nye framstøtet fra Nord-Korea er tilsynelatende et svar på Sør-Koreas beslutning om å sette opp en rekke kraftige propaganda-høyttalere ved grensen. Høyttalerne spyr ut en blanding av K-pop (koreansk popmusikk) og propagandabeskjeder, og de er senere blitt besvart av en lignende høyttalerrigg i nord.

Forholdet mellom de to landene har tilspisset seg etter at Nord-Korea i begynnelsen av januar gjennomførte en prøvesprengning av en kjernefysisk bombe.

Sørkoreanske aktivister sender med jevne mellomrom flygeblader over til Nord-Korea.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram