Nord-Korea med nye trusler om å trekke seg fra USA-møte

Samtidig forlanger Sør-Korea nytt møte med naboen.

KRAV: Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om ensidige krav om nedbygging av atomvåpenene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KRAV: Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om ensidige krav om nedbygging av atomvåpenene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nord-Korea kommer natt til onsdag med nye trusler om å trekke seg fra møtet med USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om «ensidige» krav om nedbygging av atomvåpnene.

Møtet som de truer med å trekke seg fra, er planlagt å finne sted 12. juni i Singapore.

Nabokonflikt

Samtidig forlanger Sør-Korea nye samtaler med Nord-Korea innen kort tid og beklager regimets avlysning av møte som skulle funnet sted onsdag.

Delegasjoner fra de to landene skulle etter planen møtes til samtaler i fredshuset i grensebyen Panmunjom.

Regimet i Pyongyang har også truet med å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim Jong-un og USAs president Donald Trump. Grunnen skal være misnøye med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse Max Thunder.

Fredsavtale

Talsperson for det sørkoreanske gjenforeningsdepartementet Baek Tae-hyun sier at Nord-Koreas avgjørelse går mot ånden til forrige måneds interkoreanske toppmøte. Der ble Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in enige om fullstendig atomnedrustning på den koreanske halvøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer