Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea med nye trusler om å trekke seg fra USA-møte

Samtidig forlanger Sør-Korea nytt møte med naboen.

KRAV: Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om ensidige krav om nedbygging av atomvåpenene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KRAV: Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om ensidige krav om nedbygging av atomvåpenene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea kommer natt til onsdag med nye trusler om å trekke seg fra møtet med USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler nordkoreanske myndigheter at de ikke har noe interesse av å gjennomføre et møte, om det bare dreier seg om «ensidige» krav om nedbygging av atomvåpnene.

Møtet som de truer med å trekke seg fra, er planlagt å finne sted 12. juni i Singapore.

SIGNERER AVTALE: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in signerer begge erklæring om full atomnedrustning på Korea-halvøya og uttrykker et felles mål om å få slutt på Koreakrigen. Video: CNN Vis mer

Nabokonflikt

Samtidig forlanger Sør-Korea nye samtaler med Nord-Korea innen kort tid og beklager regimets avlysning av møte som skulle funnet sted onsdag.

Delegasjoner fra de to landene skulle etter planen møtes til samtaler i fredshuset i grensebyen Panmunjom.

Regimet i Pyongyang har også truet med å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim Jong-un og USAs president Donald Trump. Grunnen skal være misnøye med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse Max Thunder.

Fredsavtale

Talsperson for det sørkoreanske gjenforeningsdepartementet Baek Tae-hyun sier at Nord-Koreas avgjørelse går mot ånden til forrige måneds interkoreanske toppmøte. Der ble Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in enige om fullstendig atomnedrustning på den koreanske halvøya.

Baek ville i uttalelsen ikke svare direkte på spørsmål om Sør-Korea tror Nord-Koreas avgjørelse kan påvirke toppmøtet mellom Kim og Trump.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media