Nord-Korea med nye trusler på grunn av juletrær

Ja, julebelysningen til Sør-Korea er storpolitikk. Nord-Korea advarer mot at den «psykologiske krigføringen» kan få «uante konsekvenser».

STORPOLITIKK: Dette stål-juletreet provoserer Nord-Korea, som mener det er en form for psykologisk krigføring fra Sør-Korea. Foto: AFP/Kim Jae-Myung/Scanpix
STORPOLITIKK: Dette stål-juletreet provoserer Nord-Korea, som mener det er en form for psykologisk krigføring fra Sør-Korea. Foto: AFP/Kim Jae-Myung/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene i Sør-Korea vil tillate kristne grupper å tenne tre store stål-juletrær nær grensa til Nord-Korea - til tross for massive protester fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AP.

Sør-Korea tillot en kristen gruppe å tenne en slik i fjor for første gang. I år vil myndighetene altså tillate kristne grupper å sette opp ytterligere to nær den omstridte grensa.

Avgjørelsen er ment til å garantere ytringsfrihet og religionsfrihet, ifølge en ikke-navngitt talsperson ved det sørkoreanske forsvarsdepartementet.

I dag skriver det statlige nettstedet Uriminzokkiri at tenningen av den første av dem er en form for psykologisk krigføring og advarer mot at det kan få «uante konsekvenser».

Regimet i Pyongyang har tidligere beskyldt Seoul for å bruke julebelysningen til å spre en kristen beskjed til folket inne i den sekulære staten, ifølge BBC.

Forsvaret i Sør-Korea har satt i verk store sikkerhetstiltak rundt juletrærne, som vil stå tent i 15 dager fram til 23. desember.

Den 30 meter høye stålkonstruksjonen skal være synlig fra storbyen Kaesong i Nord-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer