Nord-Korea med trusler om nye atomtester

Sinna på FN.

TØFF RETORIKK:  Nord-Korea og dets leder, Kim Jong-un, misliker at FN og USA ønsker å se på mulige menneskerettighetsbrudd i landet. Nå truer de med å utføre nye atomtster. Her er Kim Jong-un og sjekker ut en fiskefabrikk på ukjent sted i Nord-Korea. Lederen er, som sin far, glad i å se på ting. Foto: Epa/Scanpix
TØFF RETORIKK: Nord-Korea og dets leder, Kim Jong-un, misliker at FN og USA ønsker å se på mulige menneskerettighetsbrudd i landet. Nå truer de med å utføre nye atomtster. Her er Kim Jong-un og sjekker ut en fiskefabrikk på ukjent sted i Nord-Korea. Lederen er, som sin far, glad i å se på ting. Foto: Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea truer med å gjennomføre en atomvåpen-test som var til at FN ønsker å se nærmere på landets menneskerettighetsbrudd. Landets Utenriksdepartement anklager i dag USA for å ha satt FN til å sette i gang en etterforskning i Nord-Korea, melder BBC.

Tirsdag denne uka vedtok FNs menneskerettskomité en resolusjon der de oppfordret Sikkerhetsrådet å henvise Nord-Korea til den internasjonale straffedomstolen i Haag for forbrytelser mot menneskeheten. 

Pyongyang sier at resolusjonen er basert på «falske vitnemål» fra nord-koreanske avhoppere, og at dette handlet om «ærekrenkelser mot Pyongyang». Videre sa de at avgjørelsen var en «alvorlig politisk provokasjon» av USA og at slik «aggresjon..gjør at vi ikke kan vente enda mer fra å utføre en atomtest».

En amerkansk talsmann sier følgende til Pyongyangs uttalalser:

- Det vil være beklagelig å true med slik aktivitet. Det er helt legitimt at det internasjonale samfunnet skal se nærmere på menneskerettighetssituasjonen i Nord-Korea.

En FN-rapport har tidligere skrevet at Nord-Korea utfører «unevnelige grusomheter». Rapporten ble offentliggjort i februar i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer