UT MOT USA: Nord-Korea mener USAs bombefly øver på å slippe atombomber over nordkoreansk territorium. Foto: Reuters / NTB Scanpix
UT MOT USA: Nord-Korea mener USAs bombefly øver på å slippe atombomber over nordkoreansk territorium. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea mener USAs bombefly øker faren for atomkrig

Ifølge Nord-Korea øvde flyene på å slippe en atombombe over «større objekter» på nordkoreansk territorium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea reagerer sterkt på at USA bruker to bombefly under militærøvelser i Sør-Korea og anklager igjen USA for å bringe Koreahalvøya på randen av atomkrig.

De to bombeflyene av typen B-1B Lancer, som flyr hurtigere enn lydens hastighet, deltok mandag i militærøvelser som USA i disse dager gjennomfører med Sør-Korea og Japan, melder nyhetsbyrået Reuters.

UVIRKELIG: Tre lange rekker med artilleri viser det Nord-Koreas statslige medier kaller en «felles avfyringsdemonstrasjon». Den svære militærøvelsen skal ha blitt arrangert i Wonsan-provinsen for å feire 85-årsjubileet til landets hær. Video: Scanpix/CNN Vis mer

Flyvingene tolkes som enda en amerikansk maktdemonstrasjon myntet på regimet i Nord-Korea, som USA forsøker å avskrekke fra å fortsette med testingen av atomvåpen og ballistiske raketter.

Ifølge Nord-Korea øvde flyene på å slippe en atombombe over «større objekter» på nordkoreansk territorium. Regimet anklager også president Donald Trump og andre «krigshissere» for å ville gjennomføre et atomangrep for å komme Nord-Korea i forkjøpet.

Bombeflyene var på vingene samtidig som Trump uttalte i et intervju at han er villig til å møte Nord-Koreas unge leder Kim Jong-un under «de rette omstendigheter».

FULL JUBEL: Propagandavideo av et brennende amerikansk flagg er noe av underholdningen i forbindelse med feiringen av Kim Il-sungs 105-årsjubileum. Video: CNN Vis mer

En talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement sa tirsdag at mandagens øvelse var ment å hindre provokasjoner fra Nord-Korea, samt å prøve ut beredskapen hvis regimet i Pyongyang skulle komme til å gjennomføre enda en atomtest.

(NTB)