Nord-Korea nekter Sony-hacking, men hevder de fører en global, antiamerikansk hellig krig

- Angrepet var en rettferdig handling.

BENEKTER: En talsperson for det nordkoreanske forsvarsdepartementet benekter overfor nyhetsbyrået KCNA at myndighetene står bak dataangrepet mot Sony pictures, men sier det godt kan være støttespillere av diktator Kim Jong-un som står bak, og at det i så fall er en rettferdig handling. Dette bildet sluppet av byrået på fredag viser diktatoren under en militærinspeksjon. Foto: KCNA/Reuters/NTB Scanpix
BENEKTER: En talsperson for det nordkoreanske forsvarsdepartementet benekter overfor nyhetsbyrået KCNA at myndighetene står bak dataangrepet mot Sony pictures, men sier det godt kan være støttespillere av diktator Kim Jong-un som står bak, og at det i så fall er en rettferdig handling. Dette bildet sluppet av byrået på fredag viser diktatoren under en militærinspeksjon. Foto: KCNA/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden Sony pictures ble utsatt for et kraftig dataangrep, har det blitt spekulert i om nordkoreanske myndigheter sto bak, som en hevnaksjon for produksjonsselskapets nye film «The Interview», hvor to journalister får i oppdrag å drepe diktator Kim Jong-un.

Men nordkoreanske myndigheter er i hvert fall kraftig indignert av anklagene som har kommet fra USA, og siden også Sør-Korea.

De benekter anklagene, og mener Sør-Korea med sin «ville ryktespredning» logrer med halen for «imperialistiske USA», og mener begge land er kjent for å dra anklager opp av hatten så fort noe ubehagelig skjer dem.

- Sør-Korea bør være klar over at de ikke kan unngå straff fra den antiamerikanske hellige krigen som vil skje over hele verden så lenge Sør-Korea blindt gjør alt USA ber dem om, sier en ikke navngitt kilde fra det nordkoreanske forsvarsdepartementet til Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA.

Nekter for angrep - USA burde også vite at Nord-Korea har støttespillere og sympatisører over hele verden, sammen med «fredskjemperne som angrep Sony». De rettferdige reaksjonene vil bare blir sterkere for å knuse disse ondskapsfulle handlingene, sier den nordkoreanske talsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer