Nord-Korea og USA skal diskutere nedrustning

USA bekrefter at landene skal diskutere nedrustning av atomvåpen.

SKAL MØTES: USA og Nord-Koreas presidenter, Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i slutten av neste måned. Nå bekrefter USA at nedrustning skal diskuteres. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File
SKAL MØTES: USA og Nord-Koreas presidenter, Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i slutten av neste måned. Nå bekrefter USA at nedrustning skal diskuteres. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea skal ifølge Washington Post ha bekreftet at de ønsker å forhandle med USA om en nedrustningsavtale. Det skal en i Trump-administrasjonen ha uttalt søndag.

Dette lover godt for det planlagte møtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump, som etter planen skal finne sted i slutten av mai.

- USA bekrefter at Kim Jong-un er villig til å diskutere en nedrustning av den koreanske halvøy, skal kilden i administrasjonen ha sagt.

Hemmelige samtaler

Som en del av forberedelsene skal de to landenes myndigheter ha hatt hemmelige samtaler, skrev CNN lørdag.

I samtalene skal det blant annet ha blitt diskutert hvor møtet skal finne sted. Nord-Korea skal på sin side ønske å arrangere møtet i sin hovedstad, Pyongyang, men det er uklart om Trump ønsker dette.

Ifølge CNN kan hovedstaden i Mongolia, Ulaanbaatar, være en mulig løsning.

Som en del av forberedelsene skal Japans statsminister, Shinzo Abe, besøke Donald Trump i Mar-a-Lago, presidentens feriested i Florida, der de skal diskutere de alliertes strategi i forkant av møtet. Kim Jong-un skal på sin side møte Sør-Koreas president Moon Jae-in i en demilitarisert sone mellom Nord- og Sør-Korea i slutten av april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer