Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea og USA skal diskutere nedrustning

USA bekrefter at landene skal diskutere nedrustning av atomvåpen.

SKAL MØTES: USA og Nord-Koreas presidenter, Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i slutten av neste måned. Nå bekrefter USA at nedrustning skal diskuteres. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File
SKAL MØTES: USA og Nord-Koreas presidenter, Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i slutten av neste måned. Nå bekrefter USA at nedrustning skal diskuteres. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skal ifølge Washington Post ha bekreftet at de ønsker å forhandle med USA om en nedrustningsavtale. Det skal en i Trump-administrasjonen ha uttalt søndag.

Dette lover godt for det planlagte møtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump, som etter planen skal finne sted i slutten av mai.

- USA bekrefter at Kim Jong-un er villig til å diskutere en nedrustning av den koreanske halvøy, skal kilden i administrasjonen ha sagt.

Hemmelige samtaler

Som en del av forberedelsene skal de to landenes myndigheter ha hatt hemmelige samtaler, skrev CNN lørdag.

I samtalene skal det blant annet ha blitt diskutert hvor møtet skal finne sted. Nord-Korea skal på sin side ønske å arrangere møtet i sin hovedstad, Pyongyang, men det er uklart om Trump ønsker dette.

Ifølge CNN kan hovedstaden i Mongolia, Ulaanbaatar, være en mulig løsning.

Som en del av forberedelsene skal Japans statsminister, Shinzo Abe, besøke Donald Trump i Mar-a-Lago, presidentens feriested i Florida, der de skal diskutere de alliertes strategi i forkant av møtet. Kim Jong-un skal på sin side møte Sør-Koreas president Moon Jae-in i en demilitarisert sone mellom Nord- og Sør-Korea i slutten av april.

Turbulent år

Donald Trump takket ja til et møte med Nord-Korea da dette ble foreslått i møtet mellom sør- og nordkoreanske myndigheter i mars. Forslaget kommer etter at det i over et år har utviklet seg til et svært anspent forhold mellom landene.

Donald Trump har blant annet kalt Nord-Koreas president for «den lille rakettmannen». Kim Jong-un har svart med å kalle Trump for «dotard», et begrep som brukes om gamle og senile mennesker.

AMPERT: Det første året for Donald Trump som president har vært innholdsrikt. Video: CNN/Reuters/DRPK Today Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!