Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea planlegger flere raketter

Nord-Korea planlegger trolig å skyte opp flere kortdistanseraketter for å styrke sin posisjon foran nye samtaler om atomprogrammet.

TESTER: Bildet er fra en kortdistansereaketest utført av Nord-Korea 12. oktober i fjor. Foto: AFP PHOTO / KCNA /KNS / SCANPIX
TESTER: Bildet er fra en kortdistansereaketest utført av Nord-Korea 12. oktober i fjor. Foto: AFP PHOTO / KCNA /KNS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nord-Korea planlegger trolig å skyte opp flere kortdistanseraketter for å styrke sin posisjon foran nye samtaler om atomprogrammet.


Nyhetsbyrået Yonhap sier med basis i sørkoreanske regjeringskilder at Nord-Korea skjøt opp fem kortdistanseraketter mandag og at det er tegn på at flere er planlagt.

Nord-Korea har bedt alle fartøyer om å holde seg unna nordkoreanske farvann i perioden 12.-16. oktober, ifølge den japanske kystvakten.

Observatører sier at utskytingene er en påminnelse om Nord-Koreas evne til å skape regional uro, men ikke nok til å hindre nye samtaler etter at Nord-Korea nylig sa seg villig til å gå tilbake til forhandlingsbordet.

Tirsdag aksepterte Nord-Korea et forslag om direkte samtaler med Sør-Korea om temaer som flomvarsling og gjenforeningsmøter mellom familier som er skilt siden Koreakrigen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling