- Nord-Korea produserer neppe plutonium

Resultatløst søk med USAs spionsatellitter

- RESULTATLØST: Sørkoreanske og amerikanske spionsatellitter skal ikke ha funnet bevis for at Nord-Korea produserer plutonium, som kan brukes i atomvåpen, melder sørkoreanske medier. Dette bildet er tatt av DigitalGlobe-satelliten, og viser et atomanlegg i Yongbyon, Nord-Korea. Foto: REUTERS/SCANPIX
- RESULTATLØST: Sørkoreanske og amerikanske spionsatellitter skal ikke ha funnet bevis for at Nord-Korea produserer plutonium, som kan brukes i atomvåpen, melder sørkoreanske medier. Dette bildet er tatt av DigitalGlobe-satelliten, og viser et atomanlegg i Yongbyon, Nord-Korea. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Amerikanske og sørkoreanske myndigheter har ikke funnet konkrete bevis for at Nord-Korea produserer plutonium som kan brukes til å framstille atomvåpen, ifølge et sørkoreansk nyhetsbyrå.

Nord-Korea sa i april at landet har gjenopptatt arbeidet med sitt atomprogram i atomanlegget Yongbyon. Nord-Korea har også brutt de internasjonale samtalene om det samme programmet.

Ifølge nyhetsbyrået Yonhap har USA og Sør-Korea brukt spionsatellitter og sensorer for å oppdage kryptongass for å avdekke om arbeid med å utvikle plutonium er i gang i Nord-Korea. Man skal ikke ha funnet konkrete bevis, skriver nyhetsbyrået.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet opplyste at det ikke kommenterer etterretningsspørsmål.


(NTB)