Nord-Korea prøveskyter enda en rakett

Anklager FN for å være hyklere.

OFFENSIV: Dette udaterte bildet er fra en tidligere prøvskyting av raketter utført i Nord-Korea. Foto: Scanpix
OFFENSIV: Dette udaterte bildet er fra en tidligere prøvskyting av raketter utført i Nord-Korea. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nord-Korea har igjen prøveskutt en kortdistanserakett, melder sørkoreanske medier. Prøveutskytingen er den sjette i rekken etter at landet denne uken gjennomførte en atomprøvesprengning.

Rekkevidde på 130 km

Den nye raketten ble avfyrt fra en base på den nordkoreanske østkysten fredag. meldte nyhetsbyrået Yonhap i Seoul. Forsvarsdepartementet i den sørkoreanske hovedstaden ville ikke umiddelbart kommentere meldingen.

Rakettene som Nord-Korea har prøveskutt de siste dagene, skal ha en rekkevidde på 130 kilometer. Nordkoreanerne har også tidligere foretatt slike prøveutskytinger på tidspunkter da situasjonen i regionen var spent.

Mener FN er hyklere

Tidligere i dag gikk Nord-Korea ut og stemplet FNs sikkerhetsråd som hyklere. De truer med mottiltak hvis Sikkerhetsrådet innfører nye sanksjoner mot landet. FN vurderer straffetiltak etter de nordkoreanske atomprøvesprengningene.

Spenningen øker i hele regionen etter prøvesprengningen og nordkoreanernes tester av en rekke militære raketter. Kinesiske fiskefartøyer satte fredag kursen bort fra farvannene utenfor Nord-Korea, av frykt for å bli trukket inn i en konfrontasjon.
— Hvis FNs sikkerhetsråd kommer med flere provokasjoner, har vi ikke noe annet valg enn å sette i verk nye tiltak for å forsvare oss, het det i en kunngjøring fra det nordkoreanske utenriksdepartementet fredag.

— Rådets medlemmer er hyklere, het det videre.

- Det er grenser for vår tålmodighet. Den kjernefysiske prøvesprengningen som vi nå har foretatt, er den 2.054. i verdenshistorien, og de fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet har stått for 99,9 prosent av dem, framholdt departementet.
FNs sikkerhetsråd, der USA, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina er faste medlemmer, har ennå ikke kommet med noen formell fordømmelse av Nord-Koreas nye prøvesprengning. Det er fortsatt uklart om rådet vil skjerpe sanksjonene.

(NTB)