Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea prøveskyter raketter

På et tidspunkt med økt spenning mellom Nord- og Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har prøveskutt flere kortdistanseraketter utenfor vestkysten av landet, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Prøveskytingen ble gjennomført fredag formiddag, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået.

Prøveskytingen var ledd i ordinær militær trening, sier en talsmann for Sør-Koreas president Lee Myung-Bak. Han vil ikke dramatisere skytingen, som imidlertid kommer på et tidspunkt med økt spenning mellom Nord- og Sør-Korea.

Prøveskytingen kommer dagen etter at Nord-Korea utviste sørkoreanske arbeidsledere fra en felles industripark i nord, åpenbart i protest mot at Sør-Koreas nye konservative regjering har varslet en hardere linje mot regimet i nord.

Samtidig advarte Nord-Korea om at nedmonteringen av deres atomanlegg kan bli forsinket, dersom USA fortsetter å stille «uberettigede krav».

Nord-Korea har lagt fram alle opplysninger som finnes om sitt atomanlegg for amerikanske eksperter, likevel fortsetter USA å mase om ting som ikke eksisterer, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Nord-Korea fredag.

(©NTB)

image: Nord-Korea prøveskyter raketter
ØKT SPENNING: Prøveskytingen av raketter kommer samtidig med at Sør-Koreas nye regjering har varslet en hardere linje overfor Nord-Korea. Foto: AFP PHOTO/FILES/KIM JAE-H /SCANPIX
ØKT SPENNING: Prøveskytingen av raketter kommer samtidig med at Sør-Koreas nye regjering har varslet en hardere linje overfor Nord-Korea. Foto: AFP PHOTO/FILES/KIM JAE-H /SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media