Nord-Korea raser: - Stor tabbe

Nord-Korea advarer USA om at de står overfor en veldig alvorlig situasjon etter det de omtaler som en stor tabbe av president Joe Biden.

TALE: Biden taler til Kongressen 28. april 2021. Bak seg har han visepresident Kamala Harris og Husets speaker Nancy Pelosi. Foto: Melina Mara/Pool Photo via AP
TALE: Biden taler til Kongressen 28. april 2021. Bak seg har han visepresident Kamala Harris og Husets speaker Nancy Pelosi. Foto: Melina Mara/Pool Photo via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Biden holdt forrige uke en tale til Kongressen der han omtalte Nord-Korea og Irans atomprogram som en alvorlig trussel både mot USAs sikkerhet og verdens sikkerhet.

Det var en tabbe, sier Kwon Jong-gun, en høytstående tjenestemann i Nord-Koreas utenriksdepartement.

- Uttalelsen hans viser tydelig at han har tenkt å fortsette den fiendtlige politikken overfor Nord-Korea, slik USA har gjort i over et halvt århundre, sier han.

- Det er tydelig at USAs leder gjorde en stor tabbe, sier Kwon.

Vil komme med svar

Denne uken opplyste også Det hvite hus at Biden vil legge seg på en mellomline mellom Trump-administrasjonens «storslåtte forhandlinger» og Obama-administrasjonens «strategiske tålmodighet».

Kwon mener USAs linje ble tydelig i talen der landets atomprogram ble omtalt som en stor trussel.

Han sier Nord-Korea vil bli nødt til å ta tilsvarende grep, og at USA snart vil befinne seg i en veldig alvorlig situasjon.

Han spesifiserer ikke hva Nord-Korea kommer til å gjøre, og uttalelsen hans kan også bli sett på som et pressmiddel overfor Biden-administrasjonen, skriver amerikanske medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer