Nord-Korea raser: - Stor tabbe

Nord-Korea advarer USA om at de står overfor en veldig alvorlig situasjon etter det de omtaler som en stor tabbe av president Joe Biden.

TALE: Biden taler til Kongressen 28. april 2021. Bak seg har han visepresident Kamala Harris og Husets speaker Nancy Pelosi. Foto: Melina Mara/Pool Photo via AP
TALE: Biden taler til Kongressen 28. april 2021. Bak seg har han visepresident Kamala Harris og Husets speaker Nancy Pelosi. Foto: Melina Mara/Pool Photo via AP Vis mer
Publisert

Biden holdt forrige uke en tale til Kongressen der han omtalte Nord-Korea og Irans atomprogram som en alvorlig trussel både mot USAs sikkerhet og verdens sikkerhet.

Det var en tabbe, sier Kwon Jong-gun, en høytstående tjenestemann i Nord-Koreas utenriksdepartement.

- Uttalelsen hans viser tydelig at han har tenkt å fortsette den fiendtlige politikken overfor Nord-Korea, slik USA har gjort i over et halvt århundre, sier han.

- Det er tydelig at USAs leder gjorde en stor tabbe, sier Kwon.

TILBAKE: - USA er tilbake, sa president Joe Biden da han talte til kongressen natt til torsdag 29. april. Video: AP Vis mer

Vil komme med svar

Denne uken opplyste også Det hvite hus at Biden vil legge seg på en mellomline mellom Trump-administrasjonens «storslåtte forhandlinger» og Obama-administrasjonens «strategiske tålmodighet».

Kwon mener USAs linje ble tydelig i talen der landets atomprogram ble omtalt som en stor trussel.

Han sier Nord-Korea vil bli nødt til å ta tilsvarende grep, og at USA snart vil befinne seg i en veldig alvorlig situasjon.

Han spesifiserer ikke hva Nord-Korea kommer til å gjøre, og uttalelsen hans kan også bli sett på som et pressmiddel overfor Biden-administrasjonen, skriver amerikanske medier.

Kaller Bidens diplomati falskt

Det hvite hus ønsker å komme til en diplomatisk løsning der Nord-Korea får lettelser i sanksjoner eller lignende etter å ha vist at de nedruster våpenprogrammet.

Selv om Kwon ikke nevner Biden-administrasjonens planer om en slik Nord-Korea-politikk, som ble offentliggjort på en pressekonferanse fredag, er de blitt kommentert i en annen uttalelse fra departementet.

I en uttalelse til KCNA skriver de at Bidens diplomatiske plan er falsk og et dekke for USAs fiendtlige handlinger.

I en annen uttalelse heter det at Biden har fornærmet Kim Jong-un, og at USA er blitt advart mot å provosere landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer