PROVOSERER: Sør-Koreas høyttalere provoserer naboen i nord. Foto: Reuters
PROVOSERER: Sør-Koreas høyttalere provoserer naboen i nord. Foto: ReutersVis mer

Nord-Korea skal angripe disse høyttalerne «med full kraft»

Sør-Koreas installasjon av propagandahøyttalere langs grensa til Nord-Korea, blir møtt med harde ord i Pyongyang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Spenningen mellom Sør- og Nord-Korea har økt siden et sør-koreansk krigsskip ble senket i mars. Flere lands etteretning mener Nord-Korea sto bak senkningen, og siden den gang har Sør-Korea økt sin militære aktivitet.

Sør-Korea forbereder også en økning i den psykologiske krigføringen og har satt opp elleve stasjoner med høyttalere langs grensa mot nord. Disse skal informere de nord-koreanske grensevaktene at det finnes en annen verden utenfor det strengt kontrollerte diktaturet.

Dagbladet Magasinet: Ble utpekt til å lede paranoid rasist-stat

- Sprenge høyttalerne Nord-Korea, som er verdens mest militariserte land, ser ikke med blide øyne på høyttalerne og truer nå Sør-Korea med å gå til et «massivt militært angrep» på dem.

- Revolusjonshæren vil gå til fullt angrep og sprenge høyttalerne som brukes til psykologisk krigføring, heter det i en uttalelse fra generalstaben i Nord-Korea, ifølge AFP.

Høyttalerne er ennå ikke i bruk og Sør-Korea har ikke brukt dette middelet siden 2004. Fram til 2004 hadde imidlertid begge sider brukt høyttalere ved grensa til å fortelle naboen om sin virkelighet. I 51 år.

- Flammehav Avspenningen som førte fram til en slutt på propagandakrigen ved grensa i 2004, ser altså nå ut til å være over.

- Husk at Nord-Koreas militære aksjoner er nådeløse og kan kaste Seol ut i et flammehav, basen for forræderne av det koreanske folk, heter det videre i uttalelsen fra generalstaben.

Både Sør- og Nord-Korea deltar i VM i Sør-Afrika i disse dager. Folket i nord får imidlertid ikke sett noen kamper, etter uenighet mellom de to landene om overføring av TV-signalene.

For ordens skyld: De to naboene kan ikke møtes i VM før i en semifinale.