FERIEPARADIS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un fotografert ved østkysten av landet. I kystbyen Wonsan skal et hotellkompleks stå ferdig neste år. Derfor dro nordkoreanske tjenestemenn på Europa-tur for å hente inspirasjon. Foto: AFP / NTB Scanpix
FERIEPARADIS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un fotografert ved østkysten av landet. I kystbyen Wonsan skal et hotellkompleks stå ferdig neste år. Derfor dro nordkoreanske tjenestemenn på Europa-tur for å hente inspirasjon. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea

Nord-Korea skal bygge ferieparadis. Dro til norsk charterfavoritt

20 nordkoreanske tjenestemenn reiste til Syden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble sol, strand og palmer på rundt 20 nordkoreanske tjenestemenn som nylig var Europa-tur.

Ifølge El Confidencial planlegger Kim Jong-uns regime å bygge et Middelhavsinspirert strandhotell og sendte derfor tjenestemenn til varmere strøk for å hente inspirasjon.

Det bekrefter den nordkoreanske ambassaden i Madrid overfor den spanske avisa.

SPANIA: Benidorm er for mange nordmenn en feriefavoritt. Foto: AFP / NTB Scanpix
SPANIA: Benidorm er for mange nordmenn en feriefavoritt. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Middelhavs-turné

Ifølge den spanske avisa var tjenestemennene både i Frankrike, Italia og endte til slutt reisen sin i Spania.

Det skal ha vært det sistnevnte land de skal ha likt best. Særlig den norske charterfavoritten Benidorm.

Ifølge talsmannen for ambassaden i Spanias hovedstad Madrid, er delegasjonen begeistret over Benidorms høye bygninger og attraksjoner.

Det er spesielt hotellkomplekset Marina d'Or som skal ha vekket nordkoreanernes oppmerksomhet. Marina d'Or har plass til over 5000 gjester og har store bassenganlegg og flere fornøyelsesparker.

- Hermetisk land

Talsmannen ved ambassaden sier at strandhotellet Nord-Korea skal bygge, skal ligge i kystbyen Wonsan. Wonsan skal være den byen Nord-Korea har skutt opp flere missiler.

- Hotellet er rettet mot det nasjonale og det internasjonale markedet. Vi har allerede planlagt bygging av et hotell i Wonsan som blir litt større enn Marina d'Or. Byggingen har allerede startet og hotellet vil være klart i midten av 2018.

Matías Pérez Such var reisearrangør for nordkoreanerne, og sier at de var svært interesserte i hotellkompleksene i Benidorm.

- De spurte mange detaljerte spørsmål rundt kostnadene på hotellet. Hvis de ønsker å utvikle turisme, er det logisk at man starter fra bunnen av og ikke med et 55 etasjes hotell. Men det er positivt at Nord-Korea ikke lenger ønsker å være det mest hermetiske landet i verden. Turisme bryter barrierer, sier Matías Pérez Such, arrangøren for turen til nordkoreanerne, til El Confidencial.