Nord-Korea skal ha avfyrt tre kortdistanseprosjektiler mot Japanhavet

Har gjennomført en serie av rakett-og artilleri-tester i år.

TESTING:  Nord-Korea testfyrte tre kortdistanseprosjektiler utenfor deres østkyst, melder sørkoreanske medier. Foto: Wikimedia commons.
TESTING: Nord-Korea testfyrte tre kortdistanseprosjektiler utenfor deres østkyst, melder sørkoreanske medier. Foto: Wikimedia commons. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea testfyrte tre kortdistanseprosjektiler utenfor deres østkyst, melder sørkoreanske medier.

Den sørkoreanske forsvarsdepartementet kunne ikke umiddelbart bekrefte rapportene fra nyhetsbyrået Yonhap. Slike prøveskytinger er ikke uvanlig.

Serie angrep Nord-Korea har gjennomført en serie av rakett-og artilleri-tester tidligere i år.

Nyhetsbyrået som har sluppet denne nyheten, har ikke spesifisere sine kilder, og det er heller ikke umiddelbart klart hva slags prosjektiler som kan ha blitt avfyrt.

Disse testene kommer samtidig som det foregår en uvanlig spent periode Nord- og Sør-Korea. Nord-Korea har truet Sør-Koreas leder kalt henne en prostituert, og Sør-Korea har lovet å straffe Nord-Korea hardt om de blir truet.

Spekulasjoner Det har også vært omfattende spekulasjoner om at Nord-Korea forbereder seg på sin fjerde atomprøvesprengning.

Den koreanske halvøya er fortsatt teknisk sett i en tilstand av krig fordi 1950-1953-Korea-krigen endte med en våpenhvile, og ikke en fredsavtale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer