Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea skal ha skaffet deler til atomprogrammet via Berlin-ambassaden

Nord-Korea har brukt sin ambassade i Berlin til å få tak i avanserte deler til bruk i sitt atomprogram, sier lederen for den tyske etterretningstjenesten BfV.

FRA BERLIN: Den tyske enheten for innenriks etterretning, Bundesamt für Verfassungsschutz, sier de har oppdaget at det har foregått anskaffelser via ambassaden. Foto: AFP/ Jung Yeon-Je / Scanpix
FRA BERLIN: Den tyske enheten for innenriks etterretning, Bundesamt für Verfassungsschutz, sier de har oppdaget at det har foregått anskaffelser via ambassaden. Foto: AFP/ Jung Yeon-Je / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske enheten for innenriks etterretning, Bundesamt für Verfassungsschutz, sier de har oppdaget at det har foregått anskaffelser via ambassaden.

– Vi setter det i sammenheng med både rakettprogrammet og atomprogrammet, sier BfV-leder Hans-Georg Maassen.

Delene det dreier seg om kan brukes til både sivile og militære formål, men tyske myndigheter forteller ikke hva det konkret dreier seg om.

– Når vi oppdager tilfeller som dette, forhindrer vi det, sier Maassen.

– Men vi kan ikke garantere at vi kan oppdage og forhindre det i alle tilfeller, sier han. Etterretningssjefen føyer til at deler også kan være anskaffet gjennom andre markeder, eller at skinnselskaper har skaffet dem i Tyskland.

Uttalelsene fra BfV kommer dagen etter at en FN-rapport der Nord-Korea beskyldes for å omgå sanksjonene mot landet omtales i amerikanske medier. Landet skal blant annet ha solgt våpen til Syria og Myanmar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!