OMDISKUTERT OMRÅDE:  Dette arkivbildet fra 2009 viser en nord-koreansk marinebåt og nord-koreanske fiskebåter like utenfor den sør-koreansk-kontrollerte Yeonpyeong-øya. Nå skal innbyggerne på øya bli evakuert, melder Ap. Foto: Byun Yeong-Wook/Afp/Scanpix
OMDISKUTERT OMRÅDE: Dette arkivbildet fra 2009 viser en nord-koreansk marinebåt og nord-koreanske fiskebåter like utenfor den sør-koreansk-kontrollerte Yeonpyeong-øya. Nå skal innbyggerne på øya bli evakuert, melder Ap. Foto: Byun Yeong-Wook/Afp/ScanpixVis mer

- Nord-Korea skyter nær sør-koreansk krigsskip

Uklart om skutt fra båt eller fra land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skal ha skutt inn i omdiskutert farvann der et sør-koreansk krigsskip seiler i dag, melder nyhetsbyrået Ap ifølge cbcnews og Yahoo. Hendelsen fant sted nær Yeonpyeong-øya, som er kontrollert av Sør-Korea, melder BBC.

- Granatene slo ned i nærheten av båtene våre, som var på en rutinepatrulje i vårt eget farvann. Men våre fartøyer ble ikke rammet, sier en talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Evakuerer innbyggere Den sør-koreanske tv-kanalen YTN sier at Sør-Korea skjøt tilbake i to omganger. Kanalen melder videre at innbyggere på Yeongyeong-øya nå blir evakuert.

I 2010 skjøt Nord-Korea mot øya. Da ble to sivile og to soldater drept

Dette tyder på at den spente stemningen mellom nabolandene stiger ytterligere. Ap har vært i kontakt med en sør-koreansk talsmann som melder at Nord-Korea skjøt mot det sør-koreanske skipet mens det var ute på en rutineøvelse nær det omdiskuterte området i Gulehavet.

Sør-Koreas forsvarsdepartement kan foreløpig ikke bekrefte meldingene fra Yonhap-nyhetsbyrået som sier at det sør-koreanske skipet skjøt tilbake.

Det er fremdeles uklart om artilleriet ble skutt fra båt eller fra land, melder nyhetsbyrået Ap.

Krangler om grenser Både Nord- og Sør-Korea har jevnlig øvelser i det omdiskuterte området. De siste ukene har Nord-Korea hatt en rekke øvelser og utskytninger i området. Tirsdag denne uka skjøt sør-koreanske marineskip varselskudd for å hindre at tre nord-koreanske skip seilte lenger inn i det omdiskuterte farvannet. Onsdag sa Nord-Korea at de kommer til å svare.

Ifølge Ap, seiler nord-koreanske krigsskop og fiskebåter regelmessig inn i sør-koreansk-kontrollert farvann. Nord-Korea mener dette området tilhører dem.

Grensene i Gulehavet ble nedtegnet etter Korea-krigen i 1950-53.