Nord-Korea skyter ut femte rakett på tre dager

Skjøt enda en kortdistanserakett ut i Japanhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utskytningen mandag ble bekreftet av en talsmann for Sør-Koreas forsvarsstab, som samtidig sa det var uklart om Nord-Korea testet styrte raketter eller raketter fra utskytningsramper for flere raketter.

- Vi undersøker fortsett det nøyaktige formålet med disse testene, sa talsmannen.

Nord-Korea skjøt tre styrte kortdistanseraketter ut i havet fra østkysten av landet lørdag, og ytterligere en søndag, tilsynelatende som ledd i en militærøvelse.

Slike øvelser er ikke uvanlige, men de skjer nå på et tidspunkt med stor militær spenning på den koreanske halvøya.

Sør-Korea stemplet utskytningene som beklagelige og provoserende, mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som tidligere var utenriksminister i Sør-Korea, oppfordret myndighetene i Pyongyang til å avstå fra flere utskytninger.

Etter atomprøvesprengningen i februar og påfølgende FN-sanksjoner har spenningen økt kraftig mellom de to koreanske statene. Nord-Korea har kommet med nærmest daglige trusler om angrep mot USA og Sør-Korea.

Selv om situasjonen har roet seg noe de siste ukene, fortsetter regjeringen i Pyongyang å fordømme en serie militærøvelser som USA og Sør-Korea har avholdt. Nord-Korea hevder dette er øvelser i å invadere deres land.

Det så også ut til at Nord-Korea skulle skyte ut mellomdistanseraketter. Men disse ble fjernet fra utskytningsrampene tidlig i mai, ifølge amerikansk etterretning.
(NTB)