Nord-Korea slår tilbake: - Vi prøvesprenger atomvåpen når vi har lyst

Nord-Koreas viseutenriksminister slår kraftig tilbake i intervju.

SNORKLIPPER: Diktator Kim Jong-un brukte torsdagen på å klippe snora til den nye skyskrapergata Ryomyong i hovedstaden Pyongyang. Samtidig er han midt i en svært anspent konflikt med USA over hans atomvåpen. Foto: AP Photo/Wong Maye-e/NTB scanpix
SNORKLIPPER: Diktator Kim Jong-un brukte torsdagen på å klippe snora til den nye skyskrapergata Ryomyong i hovedstaden Pyongyang. Samtidig er han midt i en svært anspent konflikt med USA over hans atomvåpen. Foto: AP Photo/Wong Maye-e/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et sjeldent intervju med det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press, slår i natt Nord-Korea tilbake mot det de oppfatter som trusler fra USA.

I helga beordret USA flere krigsskip, som inkluderer hangarskipet Carl Vinson og marinefartøy utstyrt med krysserraketter, om å sette kursen mot havområdene utenfor Nord-Korea.

I natt meldte NBC News at amerikanske myndigheter er forberedt, og kan gjennomføre et rakettangrep mot Nord-Korea, dersom de er overbevist om at Nord-Korea vil gjennomføre nok en prøvesprenging av atomvåpen.

- Når vi har lyst

Det amerikanske forsvarsdepartementet har ikke ønsket å kommentere opplysningene kanalen har fått fra høytstående anonyme etterretnings- og sikkerhetskilder.

Likevel har det ført til et brutalt svar fra nordkoreanske myndigheter.

- Situasjonen på Korea-halvøya er nå i en ond sirkel, sier Hang Son Ryol i et ekslusivt intervju med byrået i hovedstaden Pyongyang.

- Nord-Korea vil gjennommføre atomprøvespreninger når vi har lyst, sier han videre.

Han gikk også rett i strupen på USAs president Donald Trump, som de siste dagene har sendt flere Twitter-meldinger i retning landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.