- Nord-Korea snart klar for ny atomtest

Ifølge en kilde med nær forbindelse til regimet.

LANGDISTANSERAKETTEN: Dette bildet er fra et rom der teknikere følger med på Unah-3, langdistanseraketten som ble sendt opp tidligere i april. Foto: AFP PHOTO/FILES/PEDRO UGARTE/NTBSCANPIX
LANGDISTANSERAKETTEN: Dette bildet er fra et rom der teknikere følger med på Unah-3, langdistanseraketten som ble sendt opp tidligere i april. Foto: AFP PHOTO/FILES/PEDRO UGARTE/NTBSCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea er nesten i mål med forberedelsene til sin tredje atomtest og vil snart gjennomføre den, ifølge en kilde nær regimet.

Den ikke navngitte kilden, som også har nær kontakt med kinesiske myndigheter, ga i 2006 Reuters opplysninger om at Nord-Korea ville gjennomføre sin første atomtest. Disse viste seg å stemme.

- Nesten fullført - Snart. Forberedelsene er nesten fullført, sier kilden på spørsmål om hvorvidt Nord-Korea planlegger en ny atomtest. Det er første gang en tjenestemann bekrefter at testen skal gjennomføres.

Nord-Korea varslet i forrige uke at landet er rede til å hevne seg etter at Vesten fordømte landets mislykkede rakettoppskyting tidligere i april. Det skapte bekymring for at den isolerte kommuniststaten vil forsøke seg på en tredje atomtest, til tross for internasjonale sanksjoner.

Nord-Korea insisterer på å ha sitt eget atomvåpenprogram selv om verdenssamfunnet forsøker å få regimet til å skrinlegge det.

Satelittbilder Tidligere har Sør-Korea vist satelittbilde, som viser det de mener er forberedelser til en atomprøvesprengning i Punggye-ri i Nord-Korea.

I går ble det kjent at truslene fra Nord-Korea har blitt hardere, og eksperter sier at det er sannsynlig at Nord-Korea vil gjøre noe med disse truslene.

Grunnen til truslene var at Nord-Korea føler at sør ikke viser respekt, og hånet feiringen av deres «evige president» Kim Il-sung.

Den 15. april ville han blitt 100 år, og barnebarnet, Kim Jong Un, ville med en rakett gjøre virkelig ære på sin farfar. Slik gikk det ikke.

(NTB/Dagbladet)