<strong>ANGREP:</strong> Sørkoreanske kilder hevder at det var Nord-Korea som sto bak et omfattende datangrep som lammet banker og datanettverk i Sør. Foto: NTB Scanpix.
ANGREP: Sørkoreanske kilder hevder at det var Nord-Korea som sto bak et omfattende datangrep som lammet banker og datanettverk i Sør. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Nord-Korea sto bak angrep med data-virus

Lammet datanettverk og banker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Angrepet ble utført ved hjelp av ondsinnede koder som ble sendt fra IP-adresser i Nord-Korea, hevder sørkoreanske direktoratet for internett-sikkerhet. En kommisjon med representanter fra regjeringsdepartementene, de militære og private utviklere av antivirus-programmer har gransket angrepet.

«Nordkoreanske adresser» - Minst seks datamaskiner i Nord gikk inn i datatjenerne i sørkoreanske banker 1590 ganger i løpet av de åtte månedene etter 28. juni i fjor for å plassere ondsinnede koder, så de kan gjennomføre angrep når som helst de vil fra Nord, sa Jeon Gil-soo fra direktoratet for internett-sikkerhet under en pressekonferanse, melder Korea Joongang Daily.

- Der er i alt 49 IP-adresser, 25 hjemme og 24 i utlandet, som vi mistenker Nord har brukt til å angripe Sør siden 2009. 22 av dem, atten hjemme og fire i utlandet, ble brukt i angrepet i mars. Der er i alt 76 slag av ondsinnet kode som Nord har brukt til å angripe data-nettverkene i Sør, og 30 av dem ble brukt igjen denne gang, sa han videre.

Rakk ikke For å aktivere de ondsinnede kodene som nordkoreanerne har fått infisert de sørkoreanske anleggene med, må det sendes et signal direkte fra data-maskiner i Nord-Korea, ifølge Jeon. Sørkoreanerne anslår at nordkoreansk etterretning benytter seg av om lag 12 000 datasnoker, og rundt tusen av dem sitter utenfor landet.

Jeon sier Sør-Korea ikke klarte å forsvare seg mot angrepet, fordi angrepet kom for tidlig og man rakk ikke å utvikle sikkerhetsprogrammer som kunne stå imot nye viruser.

Nordkoreanerne mistenkes også for å ha slått ut flere konservative nettsider i Sør-Korea, hvor nettopp Nord-Korea stadig utsettes for politiske angrep, skriver Chosun Ilbo.

«Modige krigere» I februar i år uttrykte den nordkoreanske lederen Kim Jong-un tillit til landets «modige data-krigere» og landets datakrigerske slagkraft.

- Hvis vi har en sterk informasjonsteknologo og modige krigere vil vi være i stand til å bryte alle straffetiltak og være i stand til å bygge et sterkt og rikt land, skal Kim ha sagt, ifølge sørkoreanske regjeringskilder, skriver Chosun Ilbo.

Sør-Korea mener det finnes om lag tusen nordkoreanske etterretningsoffiserer som er utdannet til datasnoker og som nå arbeider under dekke i ulike selskaper i Kina, Sørøst-Asia og Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer