Nord-Korea strykes fra lista over terrorstater

Full atombombe-stopp, Bush belønner diktaturet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge Nord-Koreas utenriksdepartement har USA nå fjernet diktaturet fra listen over stater som sponser terrorisme, melder nyhetsbyrået AP.

Dermed er diktaturet ute av et lite lukrativt og eksklusivt selskap som nå kun består av Iran, Cuba, Syria, og Sudan.

- Kompensasjon

Amerikanske myndigheter har foreløpig ikke bekreftet meldingen, men den diplomatiske gulroten kommer trolig som følge av at Nord-Korea nylig skal ha sagt seg villig til å avslutte alle atomvåpenprogrammene sine. Beslutningen om å stryke det hemmelighetsfulle og anti-amerikanske regimet fra terrorlista ble ifølge landets statlige nyhetsbyrå tatt etter samtaler mellom USA og Nord-Korea i Geneve denne helga.

- USA har bestemt seg for å gi politiske og økonomiske kompensasjoner som å ta oss bort fra listen over terrorsponsorer, og å avslutte alle sanksjoner knyttet til Loven om handel med fienden, uttaler en talsmann for Nord-Korea.

Ifølge New York Times har Nord-Korea  i løpet av Geneve-prosessen gått med på å stoppe framstillingen av atomvåpen også i det som ifølge amerikanske etterretning skal være et hemmelig sideprogram som ble satt i gang med hjelp fra Pakistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer