Kontroversiell DEBUT: I sin debut foran FNs generalforsamling gikk Donald Trump til verbalt angrep på Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Video: Reuters. Vis mer Vis mer Vis mer

Donald Trump, Kim Jong-Un:

Nord-Korea svarer på Trumps tordentale: - En bjeffende hund

- Han dagdrømmer om han tror vi lar oss skremme, sier Nord-Koreas utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reaksjonene lot ikke vente på seg da Donald Trump truet med krig mot Nord-Korea i sin tale foran FNs generalforsamling tidligere denne uken. Den amerikanske presidenten kalte blant annet Nord-Koreas leder Kim Jong-un for «en rakettmann på et selvmordsoppdrag».

Nå svarer Nord-Koreas utenriksminister, Ri Yong-ho, som er i New York for å tale foran generalforsamlingen fredag. Det skriver New York Times.

- Hjemme har vi et ordtak: Hunden bjeffer, men karavanen fortsetter. Dersom han tror at vi lar oss skremme av en bjeffende hund, da dagdrømmer han, sier utenriksministeren.

På spørsmål om hva han synes om Trumps uttalelser, svarte Ri:

- Jeg synes synd på ham.

Utover Ri Yong-hos svar har det ikke vært noen reaksjoner fra nordkoreanske myndigheter. På torsdag ble det meldt at Kim Jong-un hadde sett på blomster og sagt: «Jeg føler meg så bra at jeg får lyst til å danse».

SVARER: Kim Jong-uns utenriksminister har svart på Donald Trumps uttalelser. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
SVARER: Kim Jong-uns utenriksminister har svart på Donald Trumps uttalelser. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP Vis mer

Vanlig propaganda

Nord-Koreas propagandamaskineri bruker ofte metaforer når de skal kritisere sine fiender.

For eksempel er «hunden og karavannen» hyppig brukt når de skal kritisere USA. Og når Sør-Korea og amerikanske styrker gjennomfører felles militærøvelser, sier Nord-Korea at de er som «dårer som løper inn i flammene med høy bundet på ryggen».

Og da George W. Bush i 2002 sa at Nord-Korea var en del av «den onde aksen», sa de at president Bush var en «valp som ikke visste at han burde være redd for tigeren».