Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Nord-Korea testet nytt luftvernvåpen

Nord-Koreas leder skal ha overvært en test av et nytt luftvernvåpen og gitt ordre om at det skal masseproduseres og plasseres ut i hele landet.

TESTET VÅPEN: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un. Foto: KCNA via REUTERS/File Photo 
TESTET VÅPEN: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un. Foto: KCNA via REUTERS/File Photo  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om testen av det nye våpensystemet kommer fra det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag, etter uker med rakettesting, tross omfattende internasjonale protester, melder Reuters.

– Kim Jong-un var vitne til testingen av et nytt luftvernvåpensystem organisert av Det nasjonale forvarsforskningsakademiet. Våpensystemet, hvis kapasitet er ettertrykkelig verifisert, bør masseproduseres og utplasseres i hele landet, slik at det fullstendig kan slå beina under fiendens ville drømmer om luftherredømme, skryt om at de er luftens herrer og har allmektige våpen, heter det i rapporten fra KCNA.

Nyhetsrapporten sier ikke nøyaktig hva slags våpen det er snakk om, men akademiet som omtales, er en svartelistet institusjon som antas å utvikle missiler og atomvåpen.

Kim hadde følge av sine militære rådgivere og tre menn som antas å ha ledende stillinger i landets missilprogram.

(NTB)

Hele Norges coronakart