Nord-Korea trekker seg fra atomforhandlinger

I protest mot fordømmelsen fra FNs sikkerhetsråd.

TREKKER SEG: Nord-Korea vil ikke lenger forhandle om sitt atomprogram. Her leder Kim Jong-il i en TV-opptreden i april. Foto: REUTERS TV/SCANPIX
TREKKER SEG: Nord-Korea vil ikke lenger forhandle om sitt atomprogram. Her leder Kim Jong-il i en TV-opptreden i april. Foto: REUTERS TV/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nord-Korea avslutter alle forhandlinger om landets atomprogram i protest mot fordømmelsen fra FNs sikkerhetsråd, melder NTB.

Landet sier de ser på samtalene som «nytteløse», og at de vil gjenoppta produksjonen ved landets atomanlegg, melder Reuters

Sikkerhetsrådet vedtok mandag en enstemmig fordømmelse av Nord-Koreas utskyting av en langdistanserakett for en drøy uke siden.

— Det er ingen vits i å gå videre med sekslandsforhandlingene lengre. Vi vil aldri igjen ta del i slike samtaler, og vil ikke føle oss bundet av resultatet av disse forhandlingene, heter det i uttalelsen som blir offentliggjort av det statlige nyhetsbyrået KCNA, ifølge NTB.

I fordømmelsen blir det fastslått at utskytingen for en drøy uke siden var i strid med FNs forbud, samtidig som det stilles krav om en forsterkning av sanksjonene som allerede er vedtatt mot regimet i Nord-Korea.

Landet erklærte seg som atommakt i 2005 og har gjennom forhandlingene med Sør-Korea, Japan, Kina, USA og Russland fått tilbud om omfattende bistand og sikkerhetsgarantier mot at de skrinlegger sitt atomvåpenprogram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer