Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nord-Korea trolig ikke innblandet i forlis

46 mennesker fortsatt savnet etter at sørkoreansk marinefartøy forliste.

KRISEMØTER: Det var i går hektisk aktivitet hos sørkoreanske myndigheter. Foto: AP/Scanpix
KRISEMØTER: Det var i går hektisk aktivitet hos sørkoreanske myndigheter. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En sørkoreansk regjeringstjenestemann sier Nord-Korea trolig ikke hadde noe å gjøre med forliset til det sørkoreanske marinefartøyet fredag kveld.

- Gitt de første undersøkelsene utført av myndighetene, er det av regjeringens oppfatning at Nord-Korea ikke har medvirket til hendelsen, selv om årsaken til forliset ennå ikke er bestemt, sier regjeringstalsmannen til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Uttalelsen kommer etter at Sør-Koreas president Lee Myung-bak fredag kveld sa at alle muligheter måtte holdes åpne når forliset i Gulehavet skal granskes.

Over 40 mennesker er fortsatt savnet etter at marinefartøyet Cheonan gikk ned i nærheten av den omstridte sjøgrensen mellom Sør- og Nord-Korea fredag kveld. Hendelsen førte til spekulasjoner om at nordkoreanske militærstyrker kunne være innblandet, men kilder i det sørkoreanske forsvarsdepartementet sier dette er lite sannsynlig.

Kildene sier til TV-stasjonen MBC at de også gransker om en eksplosjon om bord på skipet kan ha vært årsaken til forliset.

Forsvarsdepartementet opplyser i en uttalelse at 58 mennesker ble reddet etter ulykken, og at 46 fortsatt er savnet.(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!