Nord-Korea truer med å gjennomføre en «ny form» for atomprøvesprengning

Ønsker ikke å klargjøre hva dette er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea truer nå med å gjennomføre en «ny form» for atomprøvesprengning. Kun et år etter deres tredje atomprøve som skapte store militære spenninger mellom Nord-Korea og store deler av verdenssamfunnet.

Det nordkoreanske utenriksdepartementet ønsket ikke å klargjøre hva som ligger bak betegnelsen «ny form» i sin uttalelse, skriver det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea Korean Central News Agency (KCNA).

Men Washington og deres allierte har lenge mistenkt landet for å prøve å lage små og avanserte kjernefysiske enheter, skriver NY Times.

Det er ikke uvanlig at Nord-Korea avfyrer raketter mens det pågår militærøvelser i Sør-Korea, og ofte skrives det ikke engang om dem i Sør-Korea, melder NTB.

Svar fra Sør-Korea Talsmannen for det sørkoreanske utenriksdepartementet har en klar beskjed til sine naboer i nord:

- Nord-Korea bør huske på at hvis de ignorerer nabolandene og det internasjonale samfunnet, og gjennomfører en atomprøvesprengning - må de betale en pris for det.

Den siste testen i nord fant sted på onsdag, da Nord-Korea prøvefyrte to ballistiske missiler, skriver NY Times.

- «Politisk» provokasjon Forsvarsdepartementet i Sør-Korea hevder at en ny atomprøvesprengning fra Nord-Korea vil være en «politisk» provokasjon snarere enn en teknisk avgjørelse for å tillegne seg kunnskap.

Representanter fra Nord-Korea har tidligere uttalt at de kontinuerlig forbereder seg på en invasjon.

Det toppet seg, til nå, på mange måter i fjor da Nord-Koreas tirade av krigsretorikk mot Washington og Seoul ble etterfulgt av massiv internasjonal fordømmelse.

 DIKTATOR:  Kim Jong-un fortsetter med sin aggressive retorikk. Foto: KCNA.
DIKTATOR: Kim Jong-un fortsetter med sin aggressive retorikk. Foto: KCNA. Vis mer