RASLER MED SABLENE:: Teknisk sett er de to nabolandene fortsatt i krig, ettersom Koreakrigen i 1953 ble avsluttet med en våpenhvile i stedet for en varig fredsavtale. Foto: Ed Jones / AFP / NTB Scanpix
RASLER MED SABLENE:: Teknisk sett er de to nabolandene fortsatt i krig, ettersom Koreakrigen i 1953 ble avsluttet med en våpenhvile i stedet for en varig fredsavtale. Foto: Ed Jones / AFP / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea truer med å skrote våpenhvileavtale

Nord-Korea trekker seg fra våpenhvileavtalen som ble inngått med naboen i sør i 1953, hvis Sør-Korea og USA fortsetter med sine årlige militærøvelser, ifølge nyhetsbyrået KCNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen ble framsatt av en talsmann for den koreanske hærens overkommando, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået.

Under FNs nedrustningskonferanse i Genève for noen uker siden truet en nordkoreansk diplomat med «endelig ødeleggelse» av Sør-Korea.

Teknisk sett er de to nabolandene fortsatt i krig, ettersom Koreakrigen i 1953 ble avsluttet med en våpenhvile i stedet for en varig fredsavtale.

Amerikanske og sørkoreanske styrker innledet fredag den årlige militærøvelsen i Sør-Korea, som skal pågå til 30. april. Over 10.000 amerikanske soldater deltar sammen med et langt større antall sørkoreanske soldater.

Verdenssamfunnet diskuterer for tiden strengere sanksjoner mot Nord-Korea som følge av atomprøvesprengningen landet gjennomførte i februar.

(NTB)