HER ER UTSKYTINGSRAMPA: Dette er et satelittbilde av området der Nord-Korea skal sende opp sin egen satelitt. Foto: Scanpix/AP
HER ER UTSKYTINGSRAMPA: Dette er et satelittbilde av området der Nord-Korea skal sende opp sin egen satelitt. Foto: Scanpix/APVis mer

Nord-Korea truer med å skyte ned spionfly

Advarer USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea truer med å skyte ned amerikanske spionfly som måtte komme for nær, når landet etter planen skal skyte opp en satellitt.

Nord-Korea hevder at amerikanerne har trappet opp sine spionflyginger de siste dagene, ettersom den planlagte rakettutskytningen nærmer seg.

USA hevder at Nord-Koreas oppskytning av en kommunikasjonssatellitt bare er et skalkeskjul for å teste en ny langdistanserakett.

Nordkoreanerne advarer amerikanerne for å komme for nær, og truer med å skyte ned ethvert spionfly som kommer inn over landets luftrom.

- Dersom de imperialistiske svindlerne våger å sende spionfly inn i vårt luftrom, og forstyrrer våre forberedelser til en satellittoppskytning som har fredelige hensikter, vil våre revolusjonære styrker nådeløst skyte dem ned, heter det i en advarsel.

Den nordkoreanske satellitten skal etter planen skytes opp mellom 4. og 8. april.

(NTB-AFP)