Nord-Korea truer med atomkrig

Hvis ikke USA trekker seg unna.

ATOMKRIG OG SJOKOLADE : Dette bildet av Nord-Koreas leder Kim Jong-Il ble offentliggjort av Nord-Koreas sentraliserte nyhetsbyrå KCNA i dag - samme dag som den avbildedes ledelse advarer mot atomkrig i regionen. Om det er i dag Jong-Il skal ha undersøkt matpakkene på Sonhung Foodstuff Factory i Pyongyang, er uvisst. Foto: KCNA/AFP.
ATOMKRIG OG SJOKOLADE : Dette bildet av Nord-Koreas leder Kim Jong-Il ble offentliggjort av Nord-Koreas sentraliserte nyhetsbyrå KCNA i dag - samme dag som den avbildedes ledelse advarer mot atomkrig i regionen. Om det er i dag Jong-Il skal ha undersøkt matpakkene på Sonhung Foodstuff Factory i Pyongyang, er uvisst. Foto: KCNA/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea advarer i dag, mandag, mot at samarbeidet mellom USA og Sør-Korea, som har blitt intensivert etter at konflikten mellom de to østasiatiske nabolandene blusset opp igjen for snart tre uker siden, kan framprovosere atomkrig i regionen, melder nyhetsbyrået AP i dag.

Snart tre uker har gått siden to sivile og to soldater ble drept i et nordkoreansk angrep mot den sørkoreanske øya Yeonpyeong 23. november.

Militærøvelsene Ikke siden slutten av Korea-krigen - som endte med våpenhvile, men ingen undertegnet fredstraktat, 27. juli 1953 - hadde sivile områder blitt beskutt over landegrensen mellom de to nabolandene.

Ledelsen i Pyongyang, Nord-Korea, beklaget tapet av sivile menneskeliv, men forsvarte angrepet med at sørkoreanske styrker hadde avfyrt artillerigranater mot nordkoreanske farvann. Sør-Korea på sin side sier de rettet granatene sørover, og ikke nordover, som en del av rutineøvelser i sine farvann.

I kjølvannet av det nordkoreanske angrepet har riktignok Sør-Korea gjennomført flere militære øvelser, og for en uke siden innledet Sør-Korea en stor marineøvelse i Gulhavet, tross gjentatte advarsler fra nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer