Nord-Korea truer med atomkrig

USA åpner for samtaler med verstingregimet, men nordkoreanerne viker ikke en tomme. De truer med atomkrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Bush har ombestemt seg og er nå villig til å forhandle direkte med Nord-Korea. Men regimet i Pyongyang sier nei og truer med atomkrig.

USAs president inntok tirsdag en mer forsonlig holdning til det isolerte kommunistregimet nord på den koreanske halvøya.

- Vi har ingen aggressive hensikter og ingen uoverenstemmelser med det nordkoreanske folk, sa Bush i en tale i Chicago. - Vi ønsker fred på den koreanske halvøy.

Dermed har USA tilsynelatende forlatt kravet om at Nord-Korea må forplikte seg til å avvikle sitt atomvåpenprogram før samtaler kan gjenopptas. Japan og Sør-Korea har sammen med Kina presset USA i mer forsonlig retning.

Nordkoreanerne har ikke svart direkte på USAs fredsføler. Men det statlige nyhetsbyrået hevdet i dag at amerikanerne sprer falske rykter om atomvåpen for å få i stand en konfrontasjon mellom Nord- og Sør-Korea.

- Det er en økende fare en atomkrig på den koreanske halvøya som følge av USAs kriminelle politikk overfor Nord-Korea, skriver nyhetsbyrået KCNA.

Brysomt

Konflikten med diktator Kim Jong-Il kommer ubeleilig for George Bush, som har hendene fulle med Irak og en mulig krig i Midtøsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer