ANGREP: Truslene fra Pyongyang kommer etter at CIA-sjef Mike Pompeo forrige uke antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix
ANGREP: Truslene fra Pyongyang kommer etter at CIA-sjef Mike Pompeo forrige uke antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpixVis mer

Nord-Korea truer USA med atomangrep

Nord-Korea har truet med å utføre et atomangrep i hjertet av USA dersom amerikanerne skulle forsøke å få Kim Jong-un til å gå av. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skulle USA gjøre det minste forsøk på å avsette vår leder, vil vi svare med et nådeløst angrep i hjertet av USA ved hjelp av atombomber som vi har perfeksjonert over tid, sa en talsperson for det nordkoreanske utenriksdepartementet onsdag. Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

ANTYDET: CIA-direktør Mike Pompeo antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea torsdag forrige uke. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
ANTYDET: CIA-direktør Mike Pompeo antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea torsdag forrige uke. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer

Må separeres fra atomvåpenlageret
Uttalelsen kommer etter at CIA-sjef Mike Pompeo antydet et ønske om regimeskifte i Nord-Korea forrige uke.

Selv om utenriksminister Rex Tillerson tidligere har sagt at USA er imot å tvinge Kim ut av makten eller å tvinge hans regjering til kollaps, sa Pompeo at administrasjonen trengte å finne en måte å separere Kim fra hans voksende atomvåpenlager. Dette skriver CNN.

- Det ville vært stort å fjerne atomvåpen fra halvøya, men det som er mest farlig er karakteren som holder kontrollen over dem i dag, sa Pompeo.

Truer stadig om krig
Ifølge Pompeo skal både etterretningstjenesten og forsvarsdepartementet ha fått i oppgave å utarbeide planer for hva som «til slutt må oppnås» med hensyn til den nordkoreanske atomtrusselen.

Nord-Korea har i løpet av de siste tiårene fremmet en rekke trusler om krig mot USA, og mange hevder en atomkrig er ikke lenger en fjern trussel.

I april i år ble 105-årsjubileumet av landsfaderen i Nord-Korea, Kim Il-sung, tydelig markert i det ekstremt sensurerte og gjennomregisserte landet.

FULL JUBEL: Propagandavideo av et brennende amerikansk flagg var noe av underholdningen i forbindelse med feiringen av Kim Il-sungs 105-årsjubileum. Video: CNN Vis mer Vis mer

Publikum i salen og tv-seere kunne kose seg med korsang, band og propagandavideo. Hele seansen ble sendt på Nord-Koreas statlige tv-kanal på søndag.

Filmen viser at Nord-Korea fyrer av raketter mot det som ser ut til å være en by i USA. Rett etter eksplosjonen viser bildene et brennende, amerikansk flagg.


Ekspertene ved 38 North, et overvåkingsprosjekt som holder til i Washington, anslår at Nord-Korea kan ha så mange som 20 atombomber og at det produseres en ny hver måned, skriver NTB.