ATOMTRUSSEL:  Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ikke begeistret over at USA og Sør-Korea planlegger en felles militærøvelse. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
ATOMTRUSSEL: Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ikke begeistret over at USA og Sør-Korea planlegger en felles militærøvelse. Foto: AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea truer USA og Sør-Korea med atomangrep

Hvis de gjennomfører planlagt militærøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea truer med USA og Sør-Korea med atomangrep hvis de gjennomfører en planlagt militærøvelse, som skal begynne mandag.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Selv kaller nord-koreanerne angrepet for et forebyggende atomangrep, og ble formidlet i en uttalse fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.

Trusselen kommer bare dager etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un beordret at landets atomvåpen-arsenal skulle være klar for bruk «til en hver tid» som et svar på nye FN-sanksjoner.

I uttalelsen het det ifølge AFP at angepet ville «vise klart til de som er ivrige etter aggresjon og krig, militærmakten til Nord-Korea».

Atomangrepet vil også rettes mot amerikanske militærbaser på fastlandet i Sør-Korea og i resten av Asia, sto det i uttalelse, ifølge AFP.

«Hvis vi trykker på knappene for å utslette fiendene akkurat nå, vil alle basene som provoserer bli redusert til et hav av flammer og aske på et øyeblikk», het det videre.

Øvelsen Nord-Korea reagerer på, er en årlig militærøvelse Sør-Korea og USA gjennomfører. Den skal etter planen vare i flere uker, og titusenvis av amerikanske og sør-koreanske soldater skal delta.