Donald Trump og Nord-Korea:

Nord-Korea varsler atomangrep ved provokasjon: - Vi har vårt kjernefysiske våpensikte rettet mot USA

Samtidig som USAs krigsflåte fortsetter i retning Korea-halvøya, varsler Nord-Korea at det er rede for et atomangrep ved tegn på amerikansk provokasjon. 

Truer med atomangrep: USA har sendt hangarskipet Carl Vinson og en rekke andre krigsskip i retning den koreanske halvøya, som et svar på de nylige rakettestene fra Nord-Korea. Det lukkede regimet svarer med trusler om atomangrep. Foto: AP / NTB Scanpix
Truer med atomangrep: USA har sendt hangarskipet Carl Vinson og en rekke andre krigsskip i retning den koreanske halvøya, som et svar på de nylige rakettestene fra Nord-Korea. Det lukkede regimet svarer med trusler om atomangrep. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordkoreanske statsmedier skriver landets «sterke hær ser med iver på alle fiendens bevegelser», bare dager etter at det amerikanske hangarskipet USS Carl Vinson med støttefartøy ble omdirigert nordover til Nordøst-Asia, skriver Reuters.

- Vår sterke hær ser med iver på alle fiendens bevegelser, og har vårt kjernefysiske våpensikte rettet mot USAs invasjonsbaser - ikke bare i Sør-Korea og havområdene rundt, men også det amerikanske fastlandet, skriver avisa Rodong Sinmun, ifølge Reuters.

- Vi har ubåter. Veldig mektige

USAs president omtaler flåten som en «armada», og til Fox Business Network sier han at krigsflåten er veldig mektig.

- Vi har ubåter. Veldig mektige. Langt mer mektige enn hangarskipet. Det kan jeg fortelle deg, sier presidenten. Trump har også sagt at det ville vært langt bedre om Kina hadde løst problemet Nord-Korea.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer