Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea varsler atomkrig

Nord-Korea advarer om at en ny krig på den koreanske halvøy kommer til å involvere atomvåpen.

VARSLER ATOMBRUK:  Krig på den koreanske halvøya kommer til å involvere atomvåpen. Foto:  AFP PHOTO / KCNA VIA KNS
VARSLER ATOMBRUK: Krig på den koreanske halvøya kommer til å involvere atomvåpen. Foto: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea advarer om at en ny krig på den koreanske halvøy kommer til å involvere atomvåpen.

«På grunn av Sør-Koreas hensynsløse krigslinje er det ikke et spørsmål om krig eller fred på den koreanske halvøya, men snarere et spørsmål om når en krig vil bryte ut», lyder meldingen som ble publisert på kommuniststatens offisielle nettside Uriminzokkiri torsdag.

«Hvis krig bryter ut, vil det føre til atomkrig og den vil ikke være begrenset til den koreanske halvøya», heter det videre.

Partiavisa til Nord-Koreas parti, Rodong Sinmun Friday, beskriver samtidig halvøya som verdens farligste sted, og ber om en formell fredsavtale med USA samt tilbaketrekning av de 28.500 amerikanske soldatene som er stasjonert i Sør-Korea.

«Den koreanske halvøy fortsetter å være en region belastet med verdens største krigsfare. Det kan bare tilskrives USAs utførelse av en aggresjonspolitikk mot Nord-Korea», skriver avisa.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!