Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea varsler nye «nådeløse» angrep på Sør-Korea

Granatangrepet i morges drepte to.

GRANATANGREP: Nord-Korea angrep øya Yeonpyeong i morgentimene norsk tid. Øya ligger på grensa til Nord-Korea. To marinesoldater er drept og mange skadd i angrepet. Foto: AP
GRANATANGREP: Nord-Korea angrep øya Yeonpyeong i morgentimene norsk tid. Øya ligger på grensa til Nord-Korea. To marinesoldater er drept og mange skadd i angrepet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea truer med ytterligere angrep etter granatangrepet mot øya Yeonpyeong som så langt har drept to soldater.

- Hvis Sør-Korea kommer så mye som 0,001 millimeter inn på vårt territorium, vil vi svare med nådeløse motangrep, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea, ifølge AP.

Korea-ekspert Geir Helgesen sa til Dagbladet tidligere i dag at situasjonen mellom de to landene er den mest alvorlige siden Koreakrigen ble avsluttet i 1953.

- Dette er inhumane angrep som bryter våpenhvilen fra 1953, heter det i en melding fra sørkoreanske myndigheter.

USA har 25 000 soldater i Sør-Korea, som er en av USAs viktigste allierte i regionen. Amerikanerne ber Nord-Korea om å stoppe angrepen.

- Nord-Korea må stoppe sine uansvarlige handlinger. Vi er 100 prosent dedikert til forsvaret av Sør-Korea og opprettholdelsen av fred i regionen, sier Det hvite hus' pressesekretær Robert Gibbs.

Nord-Korea begrunner angrepet med en sørkoreansk-amerikansk militærøvelse i området. Ifølge sørkoreanske myndigheter har man skutt sørover, vekk fra grensa mot nord, under øvelsen.

- Det gir ingen mening å svare med krigshandlinger på en øvelse. Det er et svar som er langt utover menneskelig fornuft. Det kan nesten ikke være forklaringen, i hvert fall ikke en forklaring som omverdenen kan akseptere, sa Helgesen til Dagbladet i dag morges.

Ifølge nyhetsfeeden Live News Wire bekrefter sørkoreanske myndigheter at de besvarte granatangrepet i morges. Frykten er nå at konflikten skal eskalere.

Dagbladet.no følger saken fortløpende

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling