SKYTEØVELSER: Nord-Korea varslet tirsdag at det skal gjennomføres skyteøvelser i nærheten av den omstridte grensa til Sør-Korea, bare én måned siden sist slike øvelser ble gjennomført. Foto: EPA/KCNA/NTB Scanpix
SKYTEØVELSER: Nord-Korea varslet tirsdag at det skal gjennomføres skyteøvelser i nærheten av den omstridte grensa til Sør-Korea, bare én måned siden sist slike øvelser ble gjennomført. Foto: EPA/KCNA/NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea varsler nye skyteøvelser

- Vi er forberedt, sier Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea varslet tirsdag at det skal gjennomføres skyteøvelser i nærheten av den omstridte grensa til Sør-Korea, bare én måned siden sist slike øvelser ble gjennomført.

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet opplyser at de ble varslet om skyteøvelsene, som blir gjennomført allerede tirsdag.

- Våre væpnede styrker er forberedt, sa en talsmann og la til at sørkoreanske fiskebåter har fått beskjed om å trekke seg bort fra området.

Sist Nord-Korea gjennomførte slike øvelser 31. mars endte en rekke granater i sørkoreansk farvann, noe som utløste en kortvarig ildveksling.

(NTB)