VIL FORHANDLE: Nord-Korea skal igjen være villig til å forhandle om landets atomprogram. I utlandet, og spesielt i nabolandet Sør-Korea er skepsisen stor. Her fra en demonstrasjon i Seoul i mai i år. Foto: Scanpix
VIL FORHANDLE: Nord-Korea skal igjen være villig til å forhandle om landets atomprogram. I utlandet, og spesielt i nabolandet Sør-Korea er skepsisen stor. Her fra en demonstrasjon i Seoul i mai i år. Foto: ScanpixVis mer

Nord-Korea vil forhandle igjen

Nord-Korea skal være villig til å gjenoppta sekslandsforhandlingene om landets atomprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nord-Korea skal være villig til å gjenoppta sekslandsforhandlingene om landets atomprogram.

En talsperson for utenriksdepartementet sa lørdag at Nord-Korea vil «anstrenge seg for å sluttføre en fredsavtale og for å nedruste via likestilte sekslandsforhandlinger».

De internasjonale forhandlingene om Nord-Koreas atomprogram strandet i april i fjor, da nordkoreanerne forlot samtalene.

Uttalelsen fra Pyongyang kommer dagen etter at FNs sikkerhetsråd slo fast at Nord-Korea ikke skal holdes ansvarlig for senkingen av et sørkoreansk krigsskip i mars.

Både USA og Sør-Korea mener korvetten «Cheonan» sank som følge av et nordkoreanske torpedoangrep, en beskyldning Nord-Korea har avvist.

I uttalelsen Sikkerhetsrådet vedtok fredag, ble selve angrepet fordømt, men i teksten sto det ingen ting om at Nord-Korea sto bak.

Den nordkoreanske FN-ambassadøren Sin Son-ho omtalte FN-uttalelsen som en «stor diplomatisk seier». (NTB)