- Nord-Korea vil gå i gang med produksjon av atomvåpen

Det konkluderer en amerikansk rapport. Atomtrusselen fra nord har nådd et ekstremt farlig nivå, mener Sør-Korea.

- VIL PRODUSERE ATOMVÅPEN: Nord-Korea skal nå være i ferd med å gå i gang med et program for anriking av uran for å kunne produsere atomvåpen, ifølge en rapport fra det amerikanske instituttet for forskning og internasjonal sikkerhet (ISIS). Dette satelittbildet viser et anlegg i Pyongsan som man mener kan være et aktuelt sted å produsere atomvåpen. Foto: Google Earth
- VIL PRODUSERE ATOMVÅPEN: Nord-Korea skal nå være i ferd med å gå i gang med et program for anriking av uran for å kunne produsere atomvåpen, ifølge en rapport fra det amerikanske instituttet for forskning og internasjonal sikkerhet (ISIS). Dette satelittbildet viser et anlegg i Pyongsan som man mener kan være et aktuelt sted å produsere atomvåpen. Foto: Google Earth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nord-Korea skal nå være i ferd med å gå i gang med et program for anriking av uran for å kunne produsere atomvåpen, ifølge en rapport fra det amerikanske instituttet for forskning og internasjonal sikkerhet (ISIS).

Landet skal nå være i stand til å bygge et anlegg for anrikning av uran, ifølge rapporten, som baserer seg på blant annet informasjon om Nord-Koreas kjøp av utstyr fra andre land.

Avgjørende Programmet er avgjørende for at Nord-Korea kan øke antallet og teknologien på sine kjernefysiske våpen, i tillegg til at det gjør det mulig for dem å spre teknologien til andre nasjoner som ønsker egne anrikningsprogram, mener David Albright og Paul Brannan, som står bak rapporten.

- Som et resultat prioriterer vi å finne måter enten å stoppe programmet eller forsinke prosessen ved en kombinasjon av forhandlinger og sanksjoner,  skriver de to.

Men rapporten er bare den siste av mange advarsler om Nord-Koreas atom- og rakettprogram.

- Ekstremt farlig Tidligere denne uka kom ISIS med satelittbilder av en ny bygning i området rundt Nord-Koreas kjernefysiske reaktor i Yongbyon, der regimet i Pyongyang produserte plutonuim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer