<strong>TROSSET ADVARSLER:</strong> Kim Jong-Un prøvesprengte atomvåpen i natt, og vil fortsette å skyte opp langdistanseraketter. Foto: AFP/KNCA/NTB Scanpix
TROSSET ADVARSLER: Kim Jong-Un prøvesprengte atomvåpen i natt, og vil fortsette å skyte opp langdistanseraketter. Foto: AFP/KNCA/NTB Scanpix Vis mer

Nord-Korea vil skyte opp flere langdistanseraketter

Regjeringspartiet ber om «iscenesettelse av en høyintensitetsaksjon».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Korea vil fortsette å skyte opp langdistanseraketter, melder statlige medier.

Tirsdag meldte Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA at landets myndigheter har lovt å fortsette å skyte opp langdistanseraketter.

I et politisk møte i landets regjerende arbeiderparti ble det bedt om en «iscenesettelse av en høyintensitetsaksjon», men det ble ikke spesifisert hva en slik aksjon vil innebære av våpenbruk. I møtet ble det også lagt vekt på viktigheten av å fortsette å skyte opp satellitter og langdistanseraketter.

Atomvåpen ble ikke nevnt spesifikt under møtet, men i natt gjennomførte Nord-Korea sin tredje atomprøvesprengning.

Dette har de gjort som reaksjon på straffetiltak FN innførte etter at Nord-Korea prøveskjøt en langdistanserakett i desember.

Det internasjonale samfunnet har gjentatte ganger advart mot prøvesprengning av atomvåpen, og analyserer kontinuerlig satellittbilder av Nord-Koreas testområder for å se etter aktivitet. Det spekuleres i om en prøvesprengning kan skje 16. februar, bursdagen for den avdøde statslederen Kim Kong-il.

(NTB/Dagbladet)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer