HYDROGENBOMBE: Her inspiserer Nord-Koreas leder Kim Jong-un (i midten) en hydrogenbombe. Foto: KCNA / NTB Scanpix
HYDROGENBOMBE: Her inspiserer Nord-Koreas leder Kim Jong-un (i midten) en hydrogenbombe. Foto: KCNA / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea: Vurderer teste hydrogenbombe i Stillehavet

- Kan være den kraftigste detonasjonen av en hydrogenbombe i Stillehavet, sier Nord-Koreas utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho hevder at det kan være aktuelt for Nord-Korea å utføre «den kraftigste testen» av en hydrogenbombe i Stillehavet, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Utenriksministeren sier videre at de vurderer de sterkeste tiltakene som svar på Donald Trumps trusler om å totalt ødelegge Nord-Korea, dersom det ikke finnes noe annet valg.

Tidspunkt ukjent

- Det kan bli den kraftigste detonasjonen av en hydrogenbombe i Stillehavet. Vi har ingen anelse om hvilke handlinger som blir utført, som blir bestilt av leder Kim Jong-un, sier Ri Yong-ho.

KONTROVERSIELL: Amerikanernes president, Donald Trump, har trappet opp retorikken mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter at han skjøt en rakett over Japan. Dette er noen av uttalelsene hans om Nord-Korea de siste månedene. Video: CNN Vis mer

Når den eventuelle testen vil foregå, sier ikke utenriksministeren noe om.

Ri Yong-ho ankom New York onsdag for å delta på FNs generalforsamling. Lørdag skal han møte FNs generalsekretær António Guterres.

Guam-trusler

Tidligere denne måneden testet Nord-Korea en hydrogenbombe nord i landet. Bomba var så kraftig at den ble registrert som jordskjelv. Prøvesprengningen 3. september i år skal være den sjette som landet har utført.

Stillehavet har vært involvert i Nord-Koreas trusler også tidligere. I august truet Nord-Korea med missilangrep ved den amerikanske stillehavsøya Guam. Missilet skulle etter planen lande i havet ved øya «hvert øyeblikk», men en uke etterpå avlyste Nord-Korea planene.